Een online strategie als uitgangspunt voor al uw online activiteiten

Het klinkt voor de hand liggend, maar het wordt vandaag de dag nog steeds helaas te weinig toegepast. Een online strategie, vraag uzelf af of uw bedrijf er één heeft. Is het antwoord daarop ja dan zult u merken dat u een gerichte behoefte heeft, bijvoorbeeld: "Hoe kunnen we online onze doelgroep, naast Facebook, nog meer bereiken en aansporen om onze website te bezoeken?". Heeft u geen online strategie, dan kan uw behoefte algemeen van aard zijn, bijvoorbeeld: "Onze website moet vernieuwd worden, want deze is al 5 jaar oud". Herkenbaar?

Een online strategie is een verlengstuk van de gewone bedrijfsstrategie. Het beperkt zich echter al heel lang niet meer tot alleen een website, intranet of extranet. Met de opkomst van smart devices is het online speelveld van vandaag een ingewikkelde en moeilijk te begrijpen wereld geworden. Met name dat laatste is erg belangrijk. Volgens Negroponte gaat alles online wat online kan. Hier zijn in de afgelopen jaren al tal van voorbeelden van geweest. Denk bijvoorbeeld aan muziek, vakanties en verzekeringen. Kortom, zonder een duidelijke online koers loop je een boel omzet mis. Maar hoe ontwikkel je nu zo’n online strategie?

Werkzaamheden

Het begint, zoals bij vele andere plannen en strategieën, bij het verzamelen van informatie. Met die informatie ga je vervolgens de online strategie opstellen. Hierbij zijn een aantal stappen die u als organisatie moet doorlopen. Wij begeleiden u bij dit traject, maar nemen zelf nooit beslissingen en voeren ook nooit de stappen uit (zoals een SWOT-analyse, het opstellen van persona’s of het definiëren van de online-kanalen). Deze moeten namelijk door de organisatie zelf uitgevoerd worden, echter uiteraard kan The Webmen toch om ondersteuning gevraagd worden wanneer het echt niet anders kan. Maar zelf doen is hier wel het advies, want de online strategie moet in principe geborgen en gedragen worden bij alle stakeholders in uw organisatie.

Omzet genereren

Wij denken met je mee en zorgen voor een efficiente oplossing.

Duidelijke richting

Helder wat de doelen zijn

Goed doordacht

Online ben je niet zomaar, je bent er met een reden

Klantenbinding

Leer je klanten kennen

Contact opnemen