Een goed doordachte, logische en duidelijke sitemap voor uw website

Zoveel mensen, zoveel wensen. Niets is lastiger dan het bedenken van een goed opgebouwde website met duidelijke en makkelijk te doorgronden klik-paden. Een website logisch opbouwen kan best lastig zijn, zeker als er veel informatie te delen is. Het gestructureerd mogelijk indelen van een sitenavigatiestructuur is juist dan erg belangrijk, want niets is erger dan onlogische, niet bij de doelgroep passende, intern gerichte, met vakjargon geladen menu items.

De eerste fase is de realisatie van keywords die bepalend zijn voor de website. Deze kunnen uit verschillende bronnen komen: Uit uw eigen organisatie (laat elke afdeling een lijst samenstellen van keywords die in de klant/eindgebruiker-communicatie gebruikt worden), uit de bestaande websitestatistieken of (in bijzondere gevallen) afkomstig van uw concurrentie.

In de tweede fase worden alle keywords door The Webmen beoordeeld op populariteit. Hiermee krijgen we een goed beeld welke keywords ook door het publiek gebruikt worden.

Tijdens de derde fase vindt er een cardsorting sessie met de klant plaats. Gedurende deze sessie wordt de navigatiestructuur (samen met The Webmen) bepaald door de stakeholders van het bedrijf. Er zullen keuzes gemaakt moeten worden in welke items op welk niveau terecht komen. Met andere woorden: hoe wil de organisatie dat de bezoekers door de site heen navigeren.

De vierde en afsluitende fase is een testfase. De door het bedrijf zelf gedefinieerde sitenavigatiestructuur wordt getest op de doelgroep om zeker te zijn van de uitkomst. De bevindingen worden voorgelegd aan de klant waarbij The Webmen uiteraard hier een advies in geeft. Het eindresultaat is een doordacht (op de doelgroep afgestemde) en zoekmachinegeoptimaliseerde sitenavigatiestructuur.

Hieronder het hele proces in hoofdlijnen:

 1. Voorbereiding (+ analyse websitestatistieken)
 2. Kick-off stakeholders uit de organisatie
  1. Toelichting doel
  2. Presentatie website statistieken
  3. Instructie stakeholders
 3. Toetsing keywords op populariteit
 4. Cardsort sessie
  1. Voorbereiding
  2. Cardsort sessie
  3. Verwerking uitkomst (eerste opzet documentatie)
 5. Testfase
  1. 3 testsessies van een half uur (testers worden aangeleverd door de klant)
  2. 3 evaluaties uitschrijven
 6. Afronding documentatie

Omzet genereren

Wij denken met je mee en zorgen voor een efficiente oplossing.

Duidelijke richting

Helder wat de doelen zijn

Goed doordacht

Online ben je niet zomaar, je bent er met een reden

Klantenbinding

Leer je klanten kennen

Contact opnemen